VERDI – Câștigă Locul 2 în competiție europeană

Eficiența energetică este ceva nou pentru mine, am fost introdus in vara anului 2016 prin cursuri sponsorizate de Comisia Europeana prin Programul NeZer unde am învățat bunele practici în eficiență energetică, iar mai târziu am început să cercetez VERDI, care l-am prezentat la Timișoara, unde a fost criticat și refuzat (pentru ca nu au înțeles).

Am decis totuși să nu cedez și am mers să cer ajutorul experților europeni, invocând corupția ca motiv de refuz în România, iar ulterior am fost invitat la Conferința Globală de Eficienta Energetica din Linz Austria.

După scurt timp am aflat că VERDI s-a calificat în finala InnoAPPS 2016, susținută de Forumul European al Tinerilor Inovatori, unde am prezentat VERDI membrilor jurului care făceau parte din Comisia Europeană, Incubatoare de afaceri si directorul European de la Huawei Europa.

Ce este VERDI? O cercetare pentru eficiență energetică. Această cercetare se bazează pe cea mai mare parte a energiei primare eficiente

componente care sunt utilizate în combinație cu alte componente pentru a crește eficiența energetică în plicuri de dezvoltarea unui sistem inteligent de a modifica rezistența termică prin adaptarea la schimbările din tiparele vremii, folosind endotermă membrana ca un dispozitiv conectat pentru a crește eficiența energetică.

Spre uimirea mea si a colegilor, VERDI a fost promovat pe locul 2, iar feedback-ul de la juriu a spus ca a fost foarte aproape de locul 1, ba chiar au fost dispute între juriu care pe care sa fie pe locul 1, însă au ales locul 1 o echipa puțin mai avansată din punct de vedere al maturității afacerii.

Eu doresc să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în acest drum, în special Mentorilor si publicului care a aplaudat si care ne-au felicitat după.

33% TRL4 Partea tehnica publicată
Andrei Toma Autor

Andrei Toma

Am lucrat ca inginer în telecomunicații apoi am studiat Arhitectura în UK. După și în timpul studiilor am lucrat ca designer de interior, apoi ca cercetător apoi ca inovator. În perioada 2011-2015 am condus un startup în topul celor mai inovative din UK.

Website:www.tekpod.ro/andrei-toma