Cristal Reticular câștigă Argint la Euroinvent 2016

După o îndelungată perioadă în care am făcut ping-pong cu avionul, ba la Londra, ba la Paris, ba la Varșovia, unde am câștigat ochii investitorilor, care au investit direct, cel puțin la show-ul de inventică din Londra am stâns peste 850,000 de lire însă nu am atins pragul pregătit de 1,000,000 de lire și altă companie a câștigat. Pe langă asta, a rămas in top 100, cele mai inovative produse din 2015.

Pentru companie, este o onoare, ca o firmă Românească, una dintre primele înființate, să câștige acest titlu, intrând în competiție directă cu giganții de la Rolls Royce, Airbus, BAE Systems și mulți alții. A fost un privilegiu de asemenea să ne întâlnim cu inovatori, personalități publice și antreprenori din toate colțurile lumii. De asemnea doresc să le mulțumesc celor care ne-au susținut cu investiții la eveniment.

Nu a trecut mult timp însă, și am fost invitați la Iași, orașul unde ne-am născut, sa arătăm lumii ce am câștigat. Euroinvent, un show deschis, fără taxă de intrare, unde doar câțiva au ales să pășească, nu mai vorbesc să suțină direct un element cheie al dezvoltării sustennabile al oricărei țări, și acela este cercetarea.

O competiție directă cu inovatori din peste 40 de țări cu produse de la stații de gaz, aparate de producție a energiei libere, pești modificați genetic, aparate medicinale și nu în ultimul rând, materiale de construcții.

La această categorie, principalii noștri competitori au fost: Universitatea din Cluj, Universitatea din București și spre uimirea noastră, Instititul de fizică atomică de la Măgurele. Nume, mari, noi abia înființați la Iași. A fost din nou, un privilegiu, de asemenea, a fost interesant să ne întâlnim cu principalii noștri competitori și să aflăm ce fac ei.

Sperăm că și noi i-am uimit, si țin să le muțumesc arbitrilor pentru că au votat Crystallum Reticulatum pe locul 2 dar și pentru medalia de argint.

De asemnea am mai primit o distincție de Inovație si Creativitate din partea Liceului Teoretic 'Universul' din Republica Moldova.

73% Lansat pentru teste (TRL 7)
Andrei Toma Autor

Andrei Toma

Am lucrat ca inginer în telecomunicații apoi am studiat Arhitectura în UK. După și în timpul studiilor am lucrat ca designer de interior, apoi ca cercetător apoi ca inovator. În perioada 2011-2015 am condus un startup în topul celor mai inovative din UK.

Website:www.tekpod.ro/andrei-toma